27 Haziran 2011 Pazartesi

Bilgisayarınızı cep telefonundan açın!


Symbian’ın sıra dışı dünyasından yine sıra dışı bir yazılım. Symbian işletim sistemine sahip cep telefonunuzu kullanarak kablosuz ağ üzerinden bilgisayarınızı açmak ister misiniz?

Symbian işletim sistemine sahip mobil cihazınızdan kablosuz ağı kullanarak bilgisayarınızı açmak, yeri geldiğinde çok kullanışlı olabilir. Yazımızda sizelerle paylaşacağımız program ile bu işlemi gerçekleştirmeniz artık mümkün.



Bir kez girdiğinizde ayarlarınız kaydediliyor.
Python tabanlı çalışan bu küçük uygulama, meşhur "magic packet" gönderimini Symbian'da kablosuz ağ (wireless) üzerinden gerçekleştiriyor.

"Wake On Lan" Nasıl Kullanılır?
Kablosuz ağınıza ethernet kartından dahil olan herhangi bir bilgisayarı; girilen IP, MAC adresi bilgileriyle ayırt ederek; "Wake Up Lan" - "Ağ Üzerinden Başlatma" özelliğini kullanarak açıyor. Tabi uygulamanın gönderdiği paketleri bilgisayarınızın alabilmesi için BIOS içersindeki "Wake Up Lan" özelliğinin açık olması gerekiyor.



Bu uyarıyı görmeniz, işleminizin başarıyla tamamlandığının göstergesi.


Buradan
indirebileceğiniz uygulama Python 1.4.5 ve üzeri yüklü Symbian S60 3. sürüm cihazlarla çalışıyor. Uygulama Python'un kurulu olduğu dizine kurulmadığı takdirde hata veriyor.


:: Uygulama için ne dediler?
Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı