22 Mayıs 2008 Perşembe

TAMAHKARLIK

Ülkenin birinde sıra dışı, sadece kadınların gidebileceği bir mağaza açılır. Bu mağazada kendilerine eş olabilecek, koca olabilecek erkekler sergilenmektedir. Mağaza beş katlıdır fakat katı bir kural konmuştur. Her hangi bir kata giren bir kadın oradan alışveriş yapmak zorundadır. Bir üst kata çıkmak isterse kesinlikle alt katlara inemez.

Bu şartları bilen bir grup genç kız kendilerine eş edinmek için bu mağazaya gelirler. Birinci kata gelince, kapıdaki şu yazıyı okurlar; “Bu katta göreceğiniz erkeklerin hem işleri var hemde çocukları çok severler.” Yazıyı okuyan kızlar sevinirler. “iyiymiş ama birde yukarı bakalım” derler.  İkinci kata çıkınca girecekleri kapıda bu sefer şu yazıyı okurlar; “Bu katta göreceğiniz erkeklerin işleri var hem çocukları çok severler, hemde yakışıklıdırlar.”  Bu da hoşlarına gider ama herhalde yukarılardaki erkeklerin imkanları daha çok olmalı diye düşünürler. Üçüncü kata çıkarlar ve kapıdaki şu yazıyla karşılaşırlar, “Bu katta göreceğiniz erkeklerin işleri var hem çocukları çok severler, hemde yakışıklıdırlar. Üstelik ev işlerinde de her zaman yardım ederler.” Kızlar neredeyse sevinçten uçacak duruma gelmişlerdir.  Bu sevinçle dördüncü kata çıkarlar. Buradaki yazı daha enteresan ve iştah kabartıcıdır.  “Buradaki erkeklerin hepsinin işleri var, çocukları çok severler, hem yakışıklıdırlar, hemde ev işlerinde de her zaman yardımcı olurlar. Üstelik son derece romantiktirler.”

Her kat çıkışında erkeklerin vasıfları arttıkça çılgına dönen kızlar eldeki fırsatı kaçırmamak için beşinci ve son kata çıkarlar.  Beşinci katın kapısında son derece şok olacakları yazıyı okurlar. “Bulunduğunuz bu kat malesef boştur. Sırf bayanları memnun edebilmenin mümkün olmadığını ıspatlamak için konmuştur. Çıkış sol taraftadır, aman çok dikkatli olunuz.”

“Gözü tanede olan kuşun, ayağı tuzaktan kurtulmaz”
                                                               (Türk Atatsözü)

Alıntı
Mutluluk Yolunda Düşündüren Öyküler


         "Elimizdekilerle yetinmeyi bilmezsek, hiç birşey elde edemeyiz"
                                                                                       (A.Nuri ÖZDEN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı