29 Ekim 2011 Cumartesi

Ruhunu Satan Çinli

Çin'de 24 yaşındaki bir kişi, Çin'in en popüler açık artırma web sitesinde ruhunu satmaya çalışıyor. Web sitesinin operatörlerinin satış ilanını 58 kez kaldırmasına rağmen Çinli kişi, ısrar ve denemelerini sürdürüyor.
Şanghay'dan adının açıklanmasını istemeyen ruh satıcısı, 'Bu sadece bir dürtüdür' dedi.

Çinli kişi, ruhunun satılık olduğunu bildiren ilanı Taobao adlı web sitesine geçen hafta koydu.

Çinli kişi, ruhunu açık artırmaya başlangıç olarak 10 yuan (1.23 dolar) karşılığında çıkardı. Ancak internet sitesinin sahibi olan şirket, bir insanın ruhunu satmasının uygun olmadığını belirterek, geçen Cuma günü satış ilanını sildi. Fakat Çinli kişi, 58 kez daha satış ilanını siteye koymaya başardı. Açık artırmada Çinli kişinin ruhuna, en fazla 681 yuan (84 dolar) karşılığında alıcı çıktı.

Taobao Halkla İlişkiler Müdürü Tao Ran, gazetecilere yaptığı konuşmada, 'İlanı kaldırdık çünkü biz sadece tanrının ruhları kontrol edebildiğine inanıyoruz. Ruhlar satılamaz çünkü ruhlar görülemez ve dokunulamaz. Ayrıca kamuoyundan çok fazla tepki ve baskı geldi' dedi.

Ruhunu satışa çıkaran Çinli kişi ise, bir kadın gazetecinin ruhunu ücret karşılığında satın aldığını fakat kadının ismini açıklamayacağını söyleyerek, 'Ruhumu ona ekpres posta ile göndereceğim. Kız bana ısrarla ruhumu satmamamı söylemeyi sürdürdü. Ben bu satışı iptal etmek istemiyorum' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı