20 Ağustos 2008 Çarşamba

SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM

Selvi Boylum Al Yazmalım, yıllarca severek izlediğimiz güzel bir film, filmin ismini okuyunca sahneleri gözlerinizin önünden geçmiştir sanırım. Bu güzel filmi sizlerle hatırlamak ve paylaşmak istedim.


Photobucket


Selvi Boylum Al Yazmalım
, Atıf Yılmaz tarafından yönetilen, başrollerinde Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın oynadığı, 1977 tarihli film. Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak sayılmaktadır.

Photobucket
Kamyon şoförü İlyas, İstanbul'dan Asya'nın kaldığı köye gelir. Birbirlerine aşık olup evlenirler. Çocuklarının adını Samet koyarlar. İlyas, kamyoncu olduğu için sık sık yollara çıkar ve Asya, Samet'le yalnız kalır. Bir gün yine yola çıkan İlyas, eve dönmez.ve asyayı sekreter ile aldatır asya bunu pencerede görür ve ilyastan kaçar İşleri bozulan İlyas Asya’nın karşısına öyle çıkmak istemez ve bunalıma girerek Asya’yı terk eder. Asya, bu acıya dayanamaz ve oğluyla birlikte yollara düşer. Yolda Cemşit adında bir adamla karşılaşırlar. Cemşit onlara kol kanat gerer. Birlikte yaşamaya başlarlar. Bir gün İlyas karşılarına çıkar. Asya şimdi büyük aşkı ve kendisine zor gününde kucak açan Cemşit arasında bir tercih yapmak zorunda kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı