1 Kasım 2011 Salı

Bu Fotoğraflar Photoshop Değil

İnanılmaz ama gerçek fotolar GALERİ 
Artık nerede inanılması güç bir fotoğraf görsek, kesin Photoshop ile elden geçirilmiştir diye kestirip atıyoruz. Tamamen gerçek olan bu fotoğrafların Photoshop olmadığına inanmanız biraz zor olacak.

Dünyanın en çok kullanılan resim düzenleme programlarından biri olan Adobe Photoshop, sunduğu çok sayıda imkan ile büyük bir çoğunluğun beğenisini kazanıyor. (Photoshop Harikaları Galerisi)
Photoshop o kadar etkili bir program ki, resimler üzerinde yapılan oynamaları gerçeğinden ayırt etmek neredeyse imkansız. Bu yüzden program, fotoğraflar üzerinde oynama yapıp insanları şaşırtmak isteyenler tarafından sıkça kullanılıyor.

Gerçek mi, Değil mi?
Öyle ki artık nerede inanılması güç bir fotoğraf görsek, kesin Photoshop ile yapılmıştır diye düşünüp, gerçek olduğuna bir türlü inanmıyoruz.
Ancak ilerleyen sayfalarda göreceğiniz fotoğrafların hiçbirisi ne Photoshop ne de başka bir resim düzenleme yazılımından çıkmış değil. Tamamen gerçek olan bu fotoğrafların gerçek olduğuna inanmakta zorlanacaksınız. (Foto Galeri: Bu Fotoğraflar Photoshop Değil)

Almanya'da bir otoyolda gerçekten de böyle dev bir maket kullanılmış.

Gökdelendeki Şelale
Singapur'da bulunan Marina Bay Sands Skypark adlı gökdelenin tepesinde yer alan yüzme havuzu, belli bir açıdan bakıldığında inanılmaz bir görüntü oluşturuyor.

Çok Katlı Otopark
Bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi görünen bu görüntü Volkswagen'in Almanya'daki fabrikalarından birinde bulunan 20 katlı depoya ait.
______________________________________________________________________________
Ağaçta Bisiklet Yetişir mi?
Bisikletinizi büyümekte olan bir ağacın dibinde yıllar boyu bırakırsanız böyle bir manzarayla karşılaşıyorsunuz.

Damlalardaki Çiçekler
          Makro fotoğrafçılığın en güzel örneklerinden biri. Çiçek bahçesindeki bir yaprağın üzerinde bulunan çiy damlalarına yaklaşınca, bahçenin yansıması böyle hoş bir görüntüyü ortaya çıkarıyor.

Yapboz Buzullar
Yapboza benzeyen bu yer Antartika'da bulunan McMurdo Sound bölgesindek buzulların erimesiyle meydana gelmiş.

Dev Kelebek
Neredeyse bir kuş kadar büyük olan bu hayvanın adı Atlas Kelebeği. Güneydoğu Asya'da yaşayan Atlas Kelebeklerinin kanat genişliği 30 cm'yi bulabiliyor.

Düşmeyen Taşlar
Bu taşların birbirine yapıştırıldığını ya da fotoğrafın taşlar düşerken çekildiğini düşünmeyin. Taş dengeleme (Rock Balancing) adı verilen sanatla uğraşan kişiler taşları mükemmel bir denge ile üst üste koyabiliyorlar.

Su Altı Süiti
Maldiv Adaları'ndan biri olan Rangali Adası'nda bulunan Conrad Oteli'nde deniz yüzeyinin 6 metre altında cam kaplı bir oda bulunuyor. Bu odada ücretini veren herkes kalabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı