5 Temmuz 2011 Salı

Kadınlar film izlerken niçin uyuyup kalır?

Eşinizle birlikte güzel bir film açtınız ve izlemeye başladınız. Genellikle 15-20 dakika sonra bir horlama sesi duyarsınız. Peki bunun nedenini biliyor musunuz?
Askmen isimli internet sitesinde yer alan habere göre, psikologlar kadınların kendilerini yorgun hissetmeye karşı programladıklarını söylüyor. Yoğun bir şekilde evde ve işyerinde çalıştıklarını, yeterince uyuyamadıklarını ve genellikle hafta sonları sabaha kadar yatmadan oturduklarını veya iş yaptıklarını söyleyen kadınlar, bu nedenle televizyonun önüne geçtiklerinde gevşediklerini ve uykularının geldiğini ifade ediyorlar.
Uykusuzsanız diğerlerinden daha erken mayışacağınızı söyleyen nörologlar, birçok çalışan yetişkinin uykusuz olduğunu ve hatta lise ve üniversite öğrencilerinin büyük çoğunluğunun kronik uykusuzluk çektiğini açıklıyorlar.
Kadınlar daha mı yorgun ya da erkeklerden daha mı uykusuz?
Çalışmalar bunun böyle olduğunu gösteriyor. Yapılan bir çalışmaya göre, yorgunluk şikayetleri kadınlarda erkeklerden iki ya da üç kat daha sık görülüyor. Başka bir çalışma, ise kadınların kendilerini erkeklerden daha yorgun hissettiklerini gösteriyor ve bu durumda suçlu olarak ev işleri gösteriliyor. Kadınlar haftanın yaklaşık 27 saatini işyerinde geçirirken 33 saatini ev işi yaparak geçiriyorlar. Erkeklerin ise 41 saatini işyerinde ve 12 saatini evde çalışarak geçirdiği belirtiliyor. Anneler aile yaşamının planlanmasında daha büyük pay alıyorlar. Özellikle küçük çocukları olan kadınların üzerinde daha fazla yük oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı