23 Ekim 2011 Pazar

Erkekler ne esmerleri nede sarışınları sever

Erkekler ne sarışınları ne de esmerleri sever
"Güzel kadın" konusundaki kriterler dönemlere ve kıtalara göre hep değişmiştir ama İngiliz, Çin ve Hint edebiyatlarının karşılaştırmalı çalışmasına göre, erkekler ne sarışınları ne de esmerleri tercih ediyor. Tercih, bunların hepsinden önce ince beden ölçüleri...

İngiliz dergisi Proceedings of the Royal Society B, Darwin'in erkeklerin bilinçsiz biçimde genlerin devamı refleksiyle güdülendiği tezini destekler nitelikteki bu araştırmaları ortaya koyuyor. Buna göre, iyi bir sağlığın dolayısıyla da doğurgan bir bedenin inkar edilemez işareti olan ince beden, bütün kriterlerin önüne geçen bir kriter.

Teksas Üniversitesi ile Harvard Üniversitesi araştırmacıları, çalışmaları için 16, 17, 18. yüzyıl İngiliz edebiyatını, ilk çağ Çin ve Hindistan şiirlerini inceledi ve istatistiklerini oluşturdu.

Araştırmayı hazırlayanlar Devendra Singh, Peter Renn ve Adrian Singh, göğüs, kalça ve bacakların edebiyattaki yerinin tartışılmaz olduğunu, buna karşılık "ince bir bedenin" bunların üstünde yer tuttuğunu ortaya koydu.

İngiliz edebiyatı yapıtlarının yanı sıra Hindistan ve Çin şiirinde ince bedenden diğer güzellik kriterlerinden çok daha fazla söz edildiğinin altını çizen araştırmacılar, bugün tıbbın obeziteyle östrojen bakımından zayıflık arasındaki bağı ortaya koyduğunu, dolayısıyla da sağlık sorunları riskini artırdığını ifade ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı