28 Ekim 2011 Cuma

Kadınlar Bay doğruyu istemiyor

Seneler boyunca kadınların dolgun bir cüzdana, harika bir fiziğe ve geleceğe sahip ‘bay mükemmel’i istedikleri yazılıp çizildi. Ama devir değişti. Kadınlar artık ‘bay orta halli’nin peşinde… İngiltere’deki Central Lancashire Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma zengin, yakışıklı ve başarılı erkeklerin kadınlar tarafından ‘gerçek olamayacak kadar iyi’ olarak nitelendirildiği için artık çekiciliklerini kaybettiğini gösterdi. Araştırmaya katılan 186 bayan öğrencinin verdiği cevaplar kadınların ilgi alanının yakışıklı ve orta halli erkeklere kaymış olduğunu ortaya çıkardı.

Çok çalıştığı için çocuk bakımına yardımcı olamayacağından ve fiziksel ve ekonomik özelliklerinden dolayı kendilerine sadık kalmayacağından korkan kadınlar ‘bay mükemmel’i terk ettiklerini gösterdikleri çalışmada oylarını ‘iyi görünümlü mimar’ profili yerine ‘yakışıklı öğretmen’den yana kullandı.
Araştırma için 60 farklı erkek profili içinden bir seçim yapmaları istenen bayanların ortak seçimi ‘yakışıklı’ erkekler olurken ‘zengin’ erkekler yerine ‘orta halli’ erkekler en çok oy alan kategori oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı