29 Ekim 2011 Cumartesi

Yakın Zamanda Yitirdiğimiz Oyuncular


Ali Cağaloğlu vefat etti

Mahallenin Muhtarları dizisiyle 10 yıl (1992-2002) ekranlarımıza “Emlakçı İhsan” karakteriyle konuk olan Ali Cağaloğlu vefat etti.

81 yaşındaki tiyatrocu, karaciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu. Önceki gece kendisinden haber alınamayınca dün çilingir yardımıyla Cağaloğlunun Kanlıcadaki evine girildi. Ünlü sanatçı yatağında ölü bulundu.

Cağaloğlu, Sevgili Dayım, Batsın Bu Dünya, Gurbetçiler, İki Aile gibi yapımlarda rol almıştı. İstanbulun Cağaloğlu semtine adını veren Cağaloğlu Rüstem Paşanın torunu olan sanatçı, Adapazarında yerel tiyatronun ilk kurucularındandı.


*     *      *


Cem Erman evinde ölü bulundu 
  • Sinema  sanatçısı Cem Erman, Adana'daki evinde eşi tarafından ölü bulundu.
Alınan bilgiye göre, asıl adı Süleyman Faik Durgun (64) olan Cem Erman'ın eşi Sevim Demiroğlu, yaklaşık bir hafta önce gittiği Akçatekir beldesinden eşi
telefonlarına cevap vermeyince bugün 100. Yıl Mahallesi Manolya Sitesi'ndeki evine döndü.

Demiroğlu, ağır bir koku hakim olan eve girdiğinde eşini oturma odasındaki kanepede ölü olarak buldu. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptıkları incelemenin ardından Cem Erman'ın cenazesi itfaiye ekiplerince ilaçlanarak evden çıkartıldı.

Sanatçının cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Bu arada, Erman'ın bir süredir kalp rahatsızlığı bulunduğu bildirildi.

*     *     *

Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı

Yeşilçam'ın ilk vamp kadını olarak ünlenen Birsen Ayda 'Burada kalmaktansa ölmeyi yeğlerim' dediği huzurevinde hayata gözlerini yumdu. (10.10.2011)

Yeşilçam'a 1956'da 'Sevda Sahilleri' adlı filmle adım atan, 70'lerde 'Malkoçoğlu', 'Battal Gazi' gibi filmlerdeki 'vamp kadın' rolleriyle ünlenen Birsen Ayda(66) bir süredir kaldığı Zeytinburnu Huzurevi'nde hayatını kaybetti.
10 aydır akciğer kanseri tedavisi gören Ayda son günlerinde vefasızlıktan dert yanıyor, yaşadığı sıkıntıları dile getiriyordu. 2 yıl önce 150 bin TL'lik vergi borcu yüzünden böbreğini satışa çıkaran ünlü oyuncu "Başka çarem kalmadı, sefalet ve yoksulluk içindeyim. Türk sinemasında vefa kalmamış. Eski dostlarımız birer birer aramızdan ayrıldı. Hepimiz gökyüzünden kayan yıldızlar gibiyiz" diyerek yetkililerden yardım istemişti. Ancak yardım çığlıklarına karşılık bulamayınca, Zeytinburnu'nda bir huzurevine yerleşen Birsen Ayda "Çıldırmak üzereyim. Burada kalmaktansa ölmeyi tercih ederim. Gerekirse açlık grevi yapacağım. Huzurevi benim için işkence yeri oldu, tımarhanede gibiyim, ölüme mahkum oldum" diye gözyaşları içinde röportajlar yapmıştı.
Vatan gazetesinin haberine göre; Birsen Ayda, Fatih'in Fedaisi, Malkoçoğlu, Tarkan Altın Madalyon, Ayşecik ile Ömercik, Ceheneme Dolmuş gibi 20'den fazla filmde yer almış, "Seksi Maria" karekteriyle ünlenmişti. Ayda 'Sarmaşık Gülleri'yle ünlenen, 60'lı yılların yakışıklı şarkıcısı Atınç ile evliydi.

Son dileği gerçek olmadı
Birsen Ayda, 'Ölmeden bir kez olsun yüzüm gülsün istiyorum. Ben para istemiyorum. Sadece kaybettiğim iş yerimin tekrar bana geri verilmesini ve borçlarımı ödemek istiyorum. Bu benim Türk halkından vasiyetimdir. Ümit ederim son kez de olsa yüzüm güler' demişti ancak bu isteği olmadı.
Birsen Ayda'nın cenazesine birkaç arkadaşı dışında katılan olmadı.

*     *     *


Kurtlar vadisi'nin Laz Ziya'sı İstemi BETİL hayatını kaybetti
'Kurtlar Vadisi'nin efsane ismi İstemi Betil, 68 yaşında yaşama veda etti
'Kurtlar Vadisi'nin efsane ismi İstemi Betil, 68 yaşında yaşama veda etti. Seslendirme sanatçısı da olan Betil, 'Kurtlar Vadisi' dizisinde 'Laz Ziya' karakteriyle hafızalara kazınmıştı.

İSTEMİ BETİL KİMDİR
Türk sinema, tiyatro, TV dizileri oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır. Kurtlar Vadisi adlı TV dizisinde "Laz Ziya" karakteriyle geniş kitlelerce tanınmıştır. Pek çok projede seslendirme sanatçısı olarak görev yapan sanatçının ses verdiği karakterler arasında Yüzüklerin Efendisi serisinde Gandalf gibi önemli karakterler vardır. Betil, Kirk Douglas, Anthony Quinn gibi sanatçıları seslendirmiştir.Tiyatro sanatçısı İstemi Betil 68 yaşında vefat etmiştir.


*     *     *

Kurtlar vadisinin Halo Dayısı Sönmez ATASOY hayatını kaybetti
Sakarya Fırat Dizisi'nde 'Mürsel Ağa'yı canlandıran, ancak Kurtlar Vadisi dizisinde 'Halo Dayı' karakteriyle hafızalara kazınan Sönmez Atasoy'un ölümü, Isparta'daki oyuncu arkadaşlarını da üzdü. Yakınları ve set arkadaşları tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi morgundan alınan cenazesi Ankara’ya götürüldü.

Tiyatro sanatçısı, yazar, yönetmen Sönmez Atasoy için yarın saat 10.30'da Ankara Büyük Tiyatro'da tören yapılacak. Atasoy, Kocatepe Camii'nde cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

Sönmez Atasoy’un vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Isparta Valisi Süleyman Oğuz, “Ben onun çok sevildiğini düşünüyorum. Oyunlarda her zaman iyi insan tipini göstermiştir. Allah bize onu sevin demeseydi biz sevemezdik. Allah taksiratını affetsin. Herkes çok üzüldü. Ama elden bir şey gelmez. Biz kendisini Isparta’dan gönderdiğimiz için, onu fahri hemşehrimiz kabul ediyoruz.” dedi.

Sönmez Atasoy’un Anadolu’nun tüm şahsiyetlerinin adeta kristalize olmuş şekli olduğunu ifade eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, aynı Anadolu gibi kucaklayıcı bir insan olduğunu vurguladı. Kurtlar Vadisi dizisini Sönmez Atasoy’u görmek için izlediğini söyleyen Rektör Prof.Dr. Hasan İbicioğlu şunları ekledi: “İlimizde bir dizide rol aldığı için çok sevinmiştim. Her ölüm erkendir. Sönmez ağabeyimizin ölümü ise bizleri derinden sarstı. Allah kendisine rahmet eylesin.”

Sönmez Atasoy’un naaşı yola çıkarılırken rol arkadaşları ve sevenleri birbirlerine sarılarak ağladı. Cenaze arabası alkışlar eşliğinde yola çıkarıldı...


*     *     *

Tuncer SEVİ hayatını kaybetti
Şehir Tiyatrolarının emekli sanatçısı Tuncer Sevi hayatını kaybetti. 02.01.2012
Tuncer Sevi, 1942 yılında İstanbul'da doğdu. 1959 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu'na giren Sevi, 2000 yılında İBB Şehir Tiyatroları'ndan emekli oldu.

Tuncer Sevi, tiyatro oyunlarının yanı sıra birçok sinema filmi ve dizide rol aldı, seslendirme sanatçılığı yaptı.

İBB Şehir Tiyatroları'ndan yapılan açıklamaya göre Tuncer Sevi'nin cenazesi, 4 Ocak 2012 Çarşamba günü saat 10.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılacak törenin ardından, Beşiktaş Yıldız Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Kanlıca'daki aile kabristanına defnedilecek.

Tuncer Sevi, Hakan, Kalkınma Planı, Dosya, Hülleci, Vatanseverler, Kırık Testi, Utanç Dünyası, Avanak, Ayrangeven, Vişne Bahçesi oyunları ile Hürriyet İçin, Kibar Feyzo, Postacı, Atla Gel Şaban, Çıplak Vatandaş, Namuslu, Arap Bilo, Japon İşi sinema filmlerinde rol aldı.


*     *     *

Hamit Haskabal hayatını kaybetti
Yeşilçam'ın Bir Yıldızı Daha Kaydı

Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Hamit Haskabal, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti
Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Hamit Haskabal, önceki gün Pendik'teki evinde geçirdiği bir rahatsızlık sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 03.01.2012

Hababam Sınıfi, Maskeli Beşler gibi çok sayıda filmde yer alan oyuncu Hamit Haskabal hayatını kaybetti.


*     *     *

Akasya Durağı kaynanasını kaybetti

Akasya Durağı adlı dizide kaynana rolü ile sevilen sinema ve dizi oyuncusu Evin Esen hayatını kaybetti
Kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırılan tiyatro ve dizi oyuncusu Evin Esen (63) hayatını kaybetti. Esen’in yarın Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.
Son olarak ‘Akasya Durağı’ adlı dizide ‘Şaziment’ rolünde ekranlara çıkan Evin Esen, dün akşam saatlerinde rahatsızlandı. Esen, komşuları tarafından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Evin Esen, daha sonra ambulansla Pendik Kaynarca Özel Medicine Hospital’a götürüldü. Hastane kaynaklarının verdiği bilgiye göre, hastaneye getirildiğinde Esin’in hayatı fonksiyonları durmuş durumdaydı. Hayata döndürmek için yaklaşık 45 dakika müdahale edildiği belirtilen Esen kurtarılamadı. Evin Esen’in geçirdiği kalp krizi neticesinde yaşamını yitirdiği ifade edildi.
Esen’in yarın Şakirin Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze namazının kılınacağı ve Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.


*     *     *



Ünsal Emre Öldü
Ünsal Emre Hayatını Kaybetti - 25.01.2012 Çarşamba
Türk sinemasında yaklaşık 450 filmde rol alan Ünsal Emre (65), Beyoğlu'ndaki evinde ölü bulundu.
Evde tek başına yaşayan sanatçının ciğerlerinden ve böbreklerinden rahatsız olduğu belirtildi. Ünsal Emre, geçen hafta oğlu Tansel Emre ile dün doktora gitmek için randevulaştı. Dün sabah telefonlara çıkmayınca oğlu Tansel Emre hemen polisi aradı. Çilingirin açtığı eve giren Emre, babasını yatağının üzerinde otururken buldu. Emre'nin öldüğü anlaşıldı.

SİNEMAYA YARIŞMAYLA BAŞLADI

Babasını doğum gününde kaybetmenin acısını yaşadığını söyleyen Tansel Emre, "1971'te SES dergisinin düzenlediği bir yarışmada Tarık Akan'dan sonra ikinci olarak sinema hayatına başladı. Hülya Avşar ile "Kısrak", Emel Sayın ile "Hicran" filmi unutulmayan filmlerinden" dedi. Emre'nin, cenaze işlemleri yetişirse bugün, yetişmezse yarın Hasköy'deki Kırmızı Minare Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Hasköy Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.


 *     *     *

 Baykal Kent son yolculuğuna uğurlandı
Tek dileği son bir defa daha sahneye çıkabilmekti ama kalbi izin vermedi. Bursa'da hayatını kaybeden tiyatro oyuncusu Baykal Kent, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şişli Merkez Camisi'nde ikindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, Kent'in Amerika'da yaşayan kızı Demet Açmazlale ve akrabalarının yanı sıra Ferhan Şensoy, Müjdat Gezen, Birol Güven, Nuri Alço, Bülent Kayabaş, Rasim Öztekin, Nuri Sesigüzel, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Baykal Kent'in kızı Demet Açmazlale, babasının ölümünden iki gün önce başka bir iş için Türkiye'ye geldiğini ve bu sırada babasının vefat ettiğini söyledi.

Sanatçı Müjdat Gezen de Baykal Kent ile asker arkadaşı olduklarını ifade ederek, askerlik dönüşünde birçok filmde birlikte oynadıklarını, en son ölümünden 3 gün önce telefonda konuştuklarını kaydetti.

Baykal Kent ile sık sık görüşüp telefonlaştıklarını anlatan Gezen, "Baykal çok genç gitti, bu üzücü bir şey. Bu bizim 40'lı kuşak ufak ufak gidiyor. Askerliğimizin ilk bölümünü İstanbul'da yaptık. O, kantinde börek satardı. Asker böreklerinin içinde pek peynir olmazdı. Ben gittiğimde bir börek, iki peynir verirdi. 'Ulan Baykal, nereden çıktı bu?' deyince, 'Öbür böreklerin içinden araklayıp seninkinin içine koydum' derdi" diye konuştu.

Gezen, Kent'in haftada en az bir kez kendisini aradığını belirterek, "Ben onu bizim huzurevine almak istiyordum, fakat gelmek istemedi. 'Bursa'da rahatım' dedi. Sonra 'Ben hastaneye yatacağım' dedi. 'Çıktıktan sonra gelirsin' dedim. Gelemedi işte. Erken gitti, Allah taksiratını affetsin" şeklinde konuştu.

Bülent Kayabaş da Kent'in çok iyi bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, "Duygularıyla yaşadı. Ayakta durmaya çalıştı, mücadele etti. Güzelliklerle anacağız onu. Toprağı ve ışığı bol olsun. Önemli bir insanı daha kaybettik, orada çok çoğalmaya başladık. Baykal, nevi şahsına münhasır bir adamdı" dedi.

Rasim Öztekin ise Baykal Kent ve Bülent Kayabaş ile birlikte 1987'de Şan Müzikali'ni yaptıklarını ifade ederek, "Söyleyecek çok bir şey yok işte. 69 yaşındaki bir çocuğu kaybettik. Kimseye kötü bir niyet beslemeyen, hiç parayla alakası olmayan ama sorduğun zaman hep para arayan... Her şeyden önemlisi, hayatımızdan çok güzel bir renk gitti. Bundan sonra göğü renklendirir" şeklinde konuştu.

Baykal Kent'in Türk bayrağına sarılı tabutu, kılınan cenaze namazının ardından Ortaköy Mezarlığına götürüldü. Kent'in cenazesi, buradaki aile kabristanına defnedildi.



*     *     *



Türk sinemasının ünlü oyuncusu Ekrem Bora hayatını kaybetti

 
Kadıköy'deki Florence Nightingale Hastanesinde 30 Mart Cuma gününden beri tedavi gören Bora'nın, saat 13.45'te akciğer ödemi nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Ekrem Bora'nın doktoru Muahammet Görüş, "Gerçekten kendisi duayenlerden çok değerli bir oyuncuydu. 30 Mart tarihinde akut akciğer ödemi tanısıyla hastanemize getirilmişti. Malesef yaptığımız bütün müdahalelere rağmen bugün yani 1 Nisan günü saat 13.45'te hayatını kaybederek hakkın rahmetine kavuştu kendisi" dedi.

Bora, Kalp yetersizliğine bağlı akciğerlerde sıvı toplanması tanısıyla yaklaşık 20 gün önce Memorial Şişli Hastanesine kaldırılmış, hastanenin Genel Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Çelebi, Bora'nın kalp yetmezliğine bağlı akciğer ödemi, diğer bir deyişle sıvı toplaması bulunduğunu ve bu tabloya solunum sıkıntısının eşlik ettiğini belirtmişti. Burada bir süre tedavi gören Bora, daha sonra taburcu edilmişti.

Sanatçının ölüm haberi üzerine yakınları ve arkadaşları hastaneye akın etti. Başta Türkan Şoray, Kerem Alışık, Çolpan İlhan olmak üzere çok sayıda arkadaşı sanatçının yakınlarına destek olmaya çalıştı. Baldızı olduğunu söyleyen bir kadın ise, sanatçıyla kimsenin ilgilenmediğinden yakındı.

DOSTLARI HASTANEYE KOŞTU
Sanatçının ölüm haberi üzerine yakınları ve arkadaşları hastaneye akın etti. Başta Türkan Şoray, Kerem Alışık, Çolpan İlhan olmak üzere çok sayıda arkadaşı sanatçının yakınlarına destek olmaya çalıştı. Baldızı olduğunu söyleyen bir kadın ise, sanatçıyla kimsenin ilgilenmediğinden yakındı.

EKREM BORA KİMDİR?
Gerçek adı Ekrem Şerif Uçak'tır. 1934'te Ankara'da doğdu. Ortaokuldan mezun olduktan sonra Sultanahmet Devlet Basımevi Kursu'nu bitirerek,!mürettip ve mücellit diploması aldı. Bir süre bu meslekte çalıştı. 1953'te Sezai Solelli'nin aracılığı ile Yıldız Dergisi'nin açtığı sinema artist yarışmasına katılıp birinci oldu. Fakat film çevirmeden vatani görevini yapmaya gitti.

1955'te ilk filmi olan "Alın Yazısı"nı çevirdi. İki filmde daha oynadıktan sonra, sinemaya iki yıl ara verdi. Sonra tekrar sinemaya dönerek erkek oyuncular arasında başa oynadı. Bora, 1966'da Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "en başarılı erkek oyuncu" ödülünü kazandı. Ayrıca çeşitli basın organlarınca yılın sanatçısı seçildi.

*     *     *

Hababam'ın efsane müfettişi yaşama veda etti

Hababam'ın efsane müfettişi yaşama veda etti 
Hababam Sınıfındaki müfettiş rolüyle büyük beğeni toplayan Türk tiyatrosunun duayen ismi Ergin Orbey hayata gözlerini yumdu.

 1960'lı yıllardan günümüze kadar Eskişehir'de tiyatro sanatının gelişimi adına büyük bir özveri ile çaba harcayan Türk tiyatrosunun duayen ismi Ergin Orbey hayata gözlerini yumdu.

14 Ağustos 1936 da dünyaya gelen Ergin Orbey, konservatuar eğitiminin ardından girdiği Devlet Tiyatrolarında çok uzun yıllar oyuncu yönetmen ve idareci olarak görev yapmıştır. İlk olarak 1960'lı yıllarda Eskişehir'de kurulan Belediye Tiyatrosunun Genel Sanat Yönetmenliği görevine gelerek Eskişehir de tiyatro çalışmalarına başlayan büyük usta, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı oyunculuk bölümünün kuruluşunda da aktif rol oynamıştır. 27 Mart 2001 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının Kurucu Genel Sanat Yönetmenliği görevini üstlenen Ergin Orbey, Şehir Tiyatrolarının birçok repertuar oyununun da rejisörlüğünü gerçekleştirmiştir.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK
Türk tiyatro tarihinde özel bir yere sahip olan, Devlet Tiyatroları sanatçısı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Ergin Orbey'i son yolculuğuna uğurlamak için düzenlenecek olan tören, 19 Temmuz 2012 Perşembe günü Ankara Devlet Tiyatrosu Büyük Tiyatro Sahnesinde saat: 11.00'da gerçekleştirilecek. Büyük ustanın naşı tören sonrası Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka mezarlığında defnedilecek.


*     *     *

Erol Günaydın yaşamını yitirdi

Tiyatro ve sinema sanatçısı Erol Günaydın (79) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Usta sanatçı Günaydın, Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Günaydın, KOAH alevlenmesine bağlı gelişen solunum, dolaşım ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakım ünitesine alınmış, tedavisi solunum makinesi desteği ile devam ediyordu. Bir süredir bilinci kapalı olan Günaydın, hastalığına yenik düşerek vefat etti.
Erol Günay’dın vefatını kızı Günfer Günaydın sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan duyurdu. Günfer Günaydın, twitter sayfasından “Babamı kaybettik” diye yazdı.
1933 Trabzon doğumlu sinema, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Günaydın, tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başladı. 1955’te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda “Papaz Kaçtı” adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başlayan Günaydın, 1960’da “Yeşil kurbağalar” ile ilk sinema filminde oynadı. Elli yıllık bir süre içinde çok sayıda film, tiyatro ve TV dizisinde oynayan Günaydın, Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, Ayı Yogi seslendirmesi ve canlandırdığı diğer pek çok karakterle günümüzün en tanınan tiyatro ustaları arasında kabul edildi. Günaydın, 1967 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde “Güzel Bir Gün İçin” filmiyle En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı. 

*     *     * 

Kamil Sönmez hayatını kaybetti


Geçtiğimiz haftalarda beyin kanaması geçirerek yoğun bakıma alınan sanatçı Kamil Sönmez hayatını kaybetti.

 1947'de Ordu'nun Perşembe ilçesinde doğan Kamil Sönmez'in asıl adı Kamil Sönmer'dir. Çoğunlukla Karadeniz türküleri seslendiren Türk halk müziği sanatçısı ve sinema, tiyatro oyuncusuydu.

İlköğretimini Giresun'da tamamladıktan sonra, Ankara Devlet Konservatuarı Opera-Şan bölümüne girdi. 1966-1968 yılları arasında askerlik görevini yaptı. Askerlik sonrası Avni Dilligil Tiyatrosu'nda profesyonel tiyatro oyunculuğuna başladı. Sırasıyla Ankara Sahnesi ve Ankara Kardeş Oyuncular Tiyatrosu'nda çalışmalarını sürdürdü. Tiyatroda oyunculuğunu sürdürürken Zülfü Livaneli'nin yapımcılığında ilk plağı olan İnce Memed - Hekimoğlu ile şarkıcılığa başladı. Sonra halk türküleri sınavını kazanarak radyoya girdi. Karadeniz türkülerinin en önemli sanatçılarından biri oldu. Bu sırada sinema filmlerinde de rol aldı.

Kamil Sönmez, 20 Aralık 2012'de hayatını kaybetti.

 Karadeniz müziğinde önemli bir yere sahip olan Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez 65 yaşında hayata gözlerini yumdu.  Böbrek yetmezliği nedeniyle iki yıldır tedavi gören Sönmez, geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçirmişti.

Özellikle Karadeniz türkülerini seslendiren Kamil Sönmez, bir dönem oyunculuk da yapmıştı.

Kamil Sönmez, 1998 yılında "Devlet Sanatçısı" unvanını almıştı

 *    *    *
 

Leman Çıdamlı hayatını kaybetti

20.12.2012

Türkiye'nin, 'Kaynanalar' dizisinin Nuriye Kantar'ı olarak tanıdığı oyuncu Leman Çıdamlı hayatını kaybetti

 Türkiye onu Kaynanalar dizisinde Nuriye Kantar olarak tanıdı. Ünlü sanatçı Leman Çıdamlı 6 aydır tedavi gördüğü akciğer kanserine yenildi.

 Ünlü oyuncu Leman Çıdamlı dün akşam hayatını kaybetti. Kaynanalar dizisinde Nuriye Kantar rolüyle Türkiye'nin sevgilisi olan Çıdamlı yaklaşık 6 aydır akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Çıdamlı 80 yaşındaydı.


KAYNANALARIN 'NÖRİYE'Sİ

Sonraki yıllarda 'Mahallenin Muhtarları', 'Perihan Abla', 'Yasemince' gibi dizilerde de rol alan 1932 doğumlu sanatçı, 1974'te TRT'de başlayan Kaynanalar dizisindeki rolüyle özdeşleşmişti.
Dizide Nuri Kantar'ın ona "Nöriye' diye seslenmesi de akıllara kazınan bir diğer unsurdu.
ÇIDAMLI'NIN KIZI ACI HABERİ TWİTTER'DAN DUYURDU
Çıdamlı'nın "Adını Feriha Koydum" dizisinde "Feriha" karakterininin halası rolünü oynayan kızı Ayşegül Çıdamlı da Twitter'dan "Maaalesef annemi de kaybettim" yazdı.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı