Yaşamın temposu yükseldikçe hayatımızı kolaylaştıracak, zamandan ekonomi sağlayacak pek çok imkan yaşamımıza girdi. Bir anlamda insanların yaşam tarzlarına paralel olarak alternatifleri çoğaldı, çeşitlilik arttı.
Teknoloji telefonu, arabayı, interneti, televizyonu, patates kızartmasını, konserveyi, salamlı sandviçi, hazır çorbaları, mikrodalgayı getirdi. Beraberinde kiloyu, kolesterolü, kanseri, yepyeni hastalıkları da hayatımıza soktu.
Yıllar içinde insanın yemekle olan ilişkisi hızla, sağlık için beslenmeden manevi haz ile çabucak karın doyurmaya dönüşmesiyle beslenme -sağlık ilişkisi iki kardeş olmaktan çıktı. Ancak bu duruma direnç gösteren. Ne yediğinin farkında olarak beslenen, ne yaptığının farkındalığıyla yaşayan insanlar yok değil. Zira bu insanları ciltlerinden, vücutlarından, renklerinden ve duruşlarından tanıyabilirsiniz.
ŞEKERLE iLiŞKiNiZi GÖZDEN GEÇiRiN
Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller. Şeker serotonin seviyesini yükseltir bu nedenle kan damarlarını daraltabilir. Krom ve bakır eksikliğine yol açar. Hormonal dengesizliğe neden olabildiği gibi kronik hastalıkların iyileşmesini engeller. Kemiklerin kirecini kemirir B1 vitaminini yok eder...
NE YEDiĞiNiZiN FARKINDA MISINIZ?
Bu soruların cevabını yazın.
Cevapları aşağıdakilerle karşılaştırın
- Haftada ne kadar kırmızı et tüketiyorsunuz?
- Her gün ne kadar tatlı ve hamur işi tüketiyorsunuz?
- Haftada kaç gün fast-food ve kızartma yiyiyorsunuz?
- Günde ne kadar yürüyorsunuz?
- Hayvansal yağları sık tüketiyormusunuz?
- Öğünleri geçiştirecek pratik yemeklere haftada kaç gün yer veriyorsunuz?
- Televizyon karşısında atıştırıyor musunuz?
Cevapları aşağıdakilerle karşılaştırın
EN KÖTÜ 10 GIDA
Şeker
Çikolata
Hamur işleri
İşlenmiş etler (Şarküteri ürünler)
Cips çerez atıştırmalıklar
Hayvansal yağlar
Konsantre şekerli içecekler
Kızartma ve fast food ürünler
Hazır çorbalar
Dr. İsmail Ağar
www.ismailagar.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder