2 Ocak 2011 Pazar

Artvin'in Mesire Yerleri

Artvin'de yaylaların ayrı bir yeri vardır. Başlıca yaylalar; Kaçkar, Sahara, Bilbilan, Mersivan ve Kafkasör yaylalarıdır.
Photobucket Kafkasör yaylaları aynı zamanda bir turizm merkezidir.

Kafkasör Yaylası ve Festivali: Şehir merkezine 8 km. uzaklıkta Belediye hudutları içerisinde, ormanlık bir alan olan Kafkasör, dinlenmeye ve av yapmaya elverişli bir ortama sahip ilginç manzaraları olan bir yerdir. Artvin Belediyesi tarafından yaylada yaptırılan 80 yatak kapasiteli 22 bungalov ev ve 100 kişilik gazino yerli ve yabancı turistlere turizm sezonu boyunca hizmet vermektedir. Alt yapı problemi büyük bir ölçüde tamamlanmış elektrik, su, PTT ve tuvalet mevcuttur.

Photobucket
        Artvin ilinde her yıl düzenlenmekte olan Kafkasör Kültür ve Sanat Festivali burada yer almaktadır. Bu festivalin amacı tüm diğer festivallerde olduğu gibi iç ve dış turizm de ekonomik ve sosyal yapının gelişmesinde önemli yararlar sağlamaktadır.

Photobucket
        Boğa güreşleri, karakucak güreşleri, folklor gösterileri müzik eğlence programları gibi çeşitli etkinliklerden oluşmaktadır. Her yıl Haziran ayının 3. haftasında düzenlenen ve seyredenlere unutulmaz anlar yaşatan bu güreşlerin kısaca tarihi oluşumu şöyledir ; Eskiden Artvin ve çevresinde oturan halk yaylacılık, geleneğine uyarak her yaz yaylaya gitmek üzere yola çıkar Kafkasör'de mola verilerdi. İşte bu mola esnasında bir birine yabancı boğalar dövüşmeye başlarlarmış. Bu olay boğa güreştirmek geleneği haline gelir ve günümüze dek devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı