10 Ocak 2011 Pazartesi

ZONGULDAK - YÜZÜNCÜ YIL HİZMET KÖYÜ



100.Yıl Atatürk Hizmet Köyü Projesi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 100. Doğum yılı anısına, Zonguldak 100 Yıl Vakfı tarafından 1981 yılında Başbakanlığın yazılı talimatlarıyla hazırlanmış, dönemin Danışma Meclisi üyesi Dr. Cemil ÇAKMAKLI’ nın öncülüğünde Zonguldak Valiliği, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, Metropoliten Zonguldak Belediyeler Birliği, Amele Birliği, DOKAP ve DEVREKTAŞ sanayi şirketlerinin aktif desteği sonucu gerçekleştirilmiştir.
100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü 194 dönüm arazi içerisinde yer almakta olup, burada 25 adet 2 kişilik standart oda , 4 adet 3 kişilik standart oda, 4 adet suit odalı otel ve ayrıca 5 adet bungalow tipi ev ile ziyaretçilere hizmet verilmektedir.Yüzüncıyıl Atatürk Hizmet Köyü içerisinde bulunan bu otelde 200 kişilik sinema düzeninde toplantı - konferans salonu, 230 kişilik restaurant, Green House, bar, masa tenisi bölümleri yer almaktadır. Ayrıca 350 kişilik açık havuzu, 150 kişilik su üstü gazinosu da hizmet vermektedir. 194 dönüm arazi içerisinde tenis kortları, futbol sahası, çay köşkü, sera - piknik alanları, gezi parkları, anfetheater ve hediyelik eşya reyonları bulunmaktadır.

100.Yıl Atatürk Hizmet Köyü, inanılmaz doğa güzellikleri arasında bir camping alanına da sahiptir. Zonguldak-Bartın-Karabük illeri coğrafyasının ortasında yer alan 100.Yıl Atatürk Hizmet Köyü, konuklarına Amasra, Safranbolu, yedigöller, Kdz.Ereğli, Zonguldak, Filyos turları sunarak bölgenin tarihsel, turistik ve doğal zenginliklerinden yararlanma olanağı sağlamaktadır.
 
   
 



Günübirlik gezilerde binlerce bitki çeşidini barındıran zengin doğal dokuyla, Zonguldak’ın zengin mağaraları, Karadeniz’in ilginç koyları, kumsalları, deniz ve deniz ürünleriyle kucaklaşabilirsiniz. 100.Yıl Atatürk Hizmet Köyü’nde ekolojik tarım ürünleri sunulmaktadır. Uzun ve ciddi emeklerle gerçekleştirilmiş olan ekolojik turizm merkezi, Zonguldak Valiliği öncülüğünde İl Özel İdare Müdürlüğünce kurulan bir şirket eliyle işletilmektedir.
Zonguldak 100.Yıl Atatürk Hizmet Köyü Ankara' dan karayolu ile (binek oto ile) yaklaşık 2,5 saat ,İstanbul' dan ise yaklaşık 4 saat mesafededir.

100.Yıl Atatürk Hizmet Köyü Telefon Numarası : 0 372 532 82 75 - 76
100.Yıl Atatürk Hizmet Köyü Faks Numarası :0 372 532 82 71

WEB : www.ataturkhizmetkoyu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı