10 Ocak 2011 Pazartesi

ZONGULDAK - DİĞER SANAYİ TESİSLERİ

 a. Dinarsu İmalat ve Ticaret Türk A.Ş.-Alaplı Şubesi
Dinarsu İmalat ve Ticaret Türk A.Ş.-Alaplı Şubesi, Ak-Al Alaplı Fabrikası 2011 yılında devir almış olup, Türk ve uluslararası iplik üreticileri arasında 2.825 ton yıllık KAMgarn, 3.648 ton sentetik tops ve 3.348 ton akrilik bazik boyama üretim kapasitesi ile önemli bir yer tutmaktadır. 140.000 m² kapalı alana sahip dört fabrikada üretilen iplikler, yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda başarı ile temsil etmektedir.

Akrilik ve yün başta olmak üzere, muhtelif tabii, suni ve sentetik hammaddelerden mamul, 2 Nm’den 60 Nm’e kadar iplik üretme özelliğine sahip olan fabrikada , 514 çalışanı ile örme, dokuma ve halı sanayilerine hizmet vermektedir.  Üretimin yaklaşık % 40’ını ABD, İngiltere, İtalya, Fransa, Kanada, Almanya, Ortadoğu ve Kuzey Amerika gibi dünya standartlarında mal kullanan ülkelere yıllardan beri başarıyla ihraç etmektedir.
 b. Gemi İnşası Yatırımları
İl yaklaşık 100 km’lik sahil şeridine sahiptir. 2005 yılında Gülüç Çengelburnu mevkiinde kurulan yeni tersaneler bölgesinde yüksek tonajlı metal gemi üretimi son derecede modern teknolojiler kullanılarak yapılmaktadır. Gemi inşa sanayinin en önemli özelliklerinden biri kullandığı girdilerdeki yan sanayilerin çeşitliliğidir. Gemi inşa sanayinin gelişimi ile girdileri üreten; çelik, petrokimya, ağaç işleme, elektronik vs. gibi yan sanayilerde gelişecektir. Bölgede yapıla gelen ahşap gemi sanayi Ereğli Demir-Çelik Fabrikalarının kurulmasıyla gemicilik sektörünün de gelişmesine neden olmuştur. Bunların başında önemli sayılabilecek tesislerden bazıları;

-Azim Otel Turizm Denizcilik Metal-İnş.san.tic.Ltş.
-Madenci Gemi Sanayi Ltd.Şti.
-Ereğli Gemi İnşa San.Tic.A.Ş.        
-Ustamehmetoğlu tersanesi-Kemal U.M.
-Ustaoğlu Yat-Gemi San.ve Tic.Ltd.Şti.
-Usmed Gemi İnşaa San.Tic.A.Ş.Kdz.Ereğli Şb.
-Umo Gemi Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti
-Yılmaz Gemi Tersa.Taş.Metal Liman Hizm.san.Tic.ltş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı