1 Ocak 2011 Cumartesi

Çorum - Güzel Sanatlar

İlimiz, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi 1985 yılında mülkiyeti İl Özel İdare Müdürlüğü’ne ait iş hanında faaliyetine başlamış, halen 70. Yıl Kültür Sitesinde hizmet vermektedir.

Galeride yerel ve çevre illerden gelen sanatçıların yaptıkları çalışmalar sergilenmekte, okulların da daha çok eğitim öğretim yılı sonlarında Plastik Sanatlar ile ilgili yaptıkları çalışmalar sergilenmektedir. Galerinin işleyişi ile ilgili İlimiz Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile ortak çalışmalar yürütülmekte, zaman zaman da okulun yönetiminde kurs açılması sağlanmaktadır. Galerinin koleksiyonunda, Plastik sanatlara ait 63 adet tablo bulunmaktadır. Galerinin alt katında bulunan 2 nolu salonda da Geleneksel El Sanatları Kursları açılmaktadır.
Galerinin sergileme, aydınlatma ve seslendirme sistemleri çok eski olup yenilenmesi ve Galerinin yeniden düzenlenmesi için proje çalışmaları devam etmektedir. Yine İlimiz Atatürk Anadolu Lisesi’nde 2008 yılında Sanat Galerisi açılmış ve burada da zaman zaman sanatçıların eserleri sergilenmektedir.




İlimizde Devlet Güzel Sanatlar Galerisi dışında faaliyet gösteren özel resim galerileri, sanat atölyeleri ve kurslar ise şunlardır:

N’art Resim Galerisi

Openart Sanatevi

Hititart Sanatevi (Resim, Heykel, Rölyef Atölyesi)



İlimizdeki Müzik Kursları ve Müzik Toplulukları

Çorum’da ilk düzenli Türk Sanat Müziği çalışması 1980 yıllarından sonra Kültür Müdürlüğü bünyesinde Dr. Sedat Terlemez yönetiminde başlamış ve konserler verilmiştir. Söz konusu koro çalışmalarını 1999 yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde, 2001 yılından itibaren de Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde sürdürmektedir. Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2001 yılından itibaren oluşturulan Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Koroları çalışmalarını sürdürmektedir.

İlimizdeki müzik kursları ve müzik toplulukları şunlardır:

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Türk Sanat Müziği Korosu

Mimar Sinan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu

Mimar Sinan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu

Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu

Çorum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu

Çorum Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu

Çorum Belediyesi Mehteran Grubu

Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koroları

Çorum Barosu Türk Halk Müziği Korosu

Hitit Üniversitesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koroları

Evrensel Müzik

Klasik Gitar Kulübü

Serenad Sanat Akademi ve Müzik Okulu

Hattuşa Halk Oyunları Ekibi’nin yanı sıra Halk Eğitimi Merkezi ve bazı okulların kendi bünyesinde de Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile halk oyunları ekipleri çalışmalarını yürütmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı