1 Ocak 2011 Cumartesi

Çorum - Tiyatro

Çorum Devlet Tiyatrosu

1971 yılında 418 kişilik kültürel amaçlı faaliyetlerde kullanılmak üzere yapılan salon 1985 yılında Devlet Tiyatrolarına devredilmiş olup ,bu salonda Devlet Tiyatrolarının turne programları ile İldeki diğer kültür ve sanat faaliyetleri icra edilmektedir. 

 Şu anda İlimizdeki Devlet Tiyatrosu alt yapı sorunu bulunmayan ve yerleşik tiyatro olmaya hazır binası ile Kültür ve Sanata hizmet etmektedir. Çorum Devlet Tiyatrosu sahnesinde; sezon içerisinde; cuma günleri saat 20:00 'de ve cumartesi günleri saat 14:00' te ve 20:00' de olmak üzere haftada 3 kez oyun sahnelenmektedir.

Öğrenci ve Grup İndirimli bilet fiyatı 3,00-TL ve Tam bilet fiyatı 5,00-TL olup; biletler Çorum Devlet Tiyatrosu gişesinden temin edilebilir.

Ayrıca internet üzerinden http://www.mybilet.com/ adresinden kredi kartınızla ödeme yaparakta bilet temin edebilirsiniz. Satın aldığınız biletinizi etkinlik alanındaki gişeden kimliğiniz ve rezervasyon numaranızı gişe görevlisine göstererek teslim alabilirsiniz.

Sahnelenecek oyunlarla ilgili güncel bilgileri sitemizin duyurular-haberler kısmından takip edebilirisiniz.
Adres : Hamit Kaplan Cad. Stadyum Yanı. ÇORUM
  Telefon : ( +90-364)- 213 33 43 


ÇORUMDA TİYATRO TARİHİ
İlimizde Cumhuriyetin kuruluşu ile sanatsal etkinlikler yoğunlaşmıştır. Türkiye genelinde başlatı-lan konferanslar, sergiler, konserler, spor yarışmaları ve temsiller seri olarak temsil etmiştir. İlimizde ilk temsillerden olan Aka GÜNDÜZ’ ün “ Mavi Yıldırım” ı, Yaşar Nabi NAYIR’ ın “ Beş Devir”i, Çorum Halk Evi’ nce oynanan “ İstiklal” bunlardan birkaç tanesidir.
1960’ lı yıllarda halkevlerinin kapatılması sanat etkinliklerini oldukça etkilemiş, hazırlanan oyunların oynanması için yer bulma sorunu ile karşılaşılmıştır. Zamanın Çorum Valileri bu konuya çözüm geti-rerek şimdiki Belediye binasının üst katını oda tiyatrosu şekline çevirmişlerdir. Ancak kısa bir süre sonra yer sorunu yeniden başlamış ve hazırlanan oyunlar okulların daracık müsamere salonlarında sahnelen-meye devam ettirilmiştir. 1963 yılında Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Kolu kurularak başta Halk Eğitim Mer-kezi Müdürü Mustafa Necati SUCUOĞLU olmak üzere birçok gönüllülerin katılması ile tiyatro faaliyetleri hızlandırılmıştır.
Sahneden bir görünüm
1970-1989 yılları arasında sanat faaliyetleri yoğunluğunu arttırmıştır. Bunun en önemli sebebi 1971’ de hazır hale getirilen şimdiki Devlet Tiyatrosu binasıdır. Başta yine amatör olarak Halk Eğitimi Merkezi Tiyatro Kolu, 1971’ de ve 1972’ de kurulmuş olan Çorum Şehir Tiyatrosu oyunlarını sergilemeye başlamışlardır. Ancak kurulan bu tiyatro toplulukları mali sıkıntı yüzünden peşpeşe dağılmışlardır. Halk Eğitimi Merkezi Tiyatro Kolu’ nun sahnelediği oyunların yanında bu dönemde çevre illerden de amatör tiyatro toplulukları zaman zaman İlimize davet edilmişlerdir. Yine bu dönemde Devlet Tiyatroları da arada bir turne düzenleyerek halkımıza profesyonel anlamda tiyatro hizmeti vermişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mutluluğun Anahtarı